Toimintaamme


Ohessa esimerkkejä Merimaskun Reimareiden toiminnasta ja mitä ne pitävät sisällään:

Koloillat

Jokainen ryhmä kokoontuu viikottain kololle: suorittamaan taitomerkkejä, leikkimään ja liikkumaan. Taitomerkit muodostuvat useammista pienemmistä osioista, joita suoritetaan eri kerroilla.

Päiväretket

Ryhmät tekevät myös retkiä lähiympäristöön ja suorittavat samalla osioita eri taitomerkeistä. Päiväretkiä tehdään usein myös muualle, kuten uimahalliin, teatteriin tai eläintarhaan.

Yöretket

Yöretket ovat hieman pitempiä retkiä, joilla yövytään yksi tai kaksi yötä. Retkillä majoitutaan joko sisätiloissa tai teltoissa/laavulla. Etenkin sudenpentujen kanssa retkeiltäessä vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan yöretken järjestämiseen. Aikaisempaa partiokokemusta ei edellytetä.

Leirit

Leirejä järjestetään lippukunnan toimesta, piirin tasolla ja Suomen Partiolaisten toimesta. Lippukuntamme kesäleiri ( = Jollaleiri ) pidetään Hunkerin saaressa yleensä elokuun alussa.

Partiotaitokilpailut

Lippukunta, Lounais-Suomen Partiopiiri (L-SP) ja Suomen Partiolaiset (SP) järjestävät kaikenikäisille partiolaisille partiotaitokilpailuja, joissa testataan partiossa opittuja taitoja. Kisaaminen ei ole pakollista, mutta se on ehdottomasti hauskaa! Vuosittain partiopiiri ja Suomen Partiolaiset järjestävät yhteensä seitsemän partiotaitokilpailua:

piirin talvikisat tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset helmikuu
talvi-SM-kilpailut tarpojat, samoajat, vaeltajat, aikuiset maaliskuu
piirin kevätkisat seikkailijat, tarpojat huhtikuu
piirin sudenpentukisat sudenpennut toukokuu
kevät-SM-kilpailut tarpojat toukokuu
piirin syyskisat samoajat, vaeltajat, aikuiset syyskuu
syys-SM-kilpailut samoajat, vaeltajat, aikuiset lokakuu
Kilpailut Kenelle Milloin

 

Lisätietoja partiotaitokilpailuista lippukunnan tapahtumakalenterista ja kilpailuvastaava Nuutilta.

Purjehdukset

Jollaleirin lisäksi kesäisin on mahdollista osallistua viikonloppu- ja iltapurjehduksille. Purjehdukset toteutetaan lippukunnan omilla veneillä. Suurin koulutusaluksemme on s/y MeRenneito. Lisätietoja purjehdustoiminnasta saat lippukuntamme meripartiovastaavalta.

Koulutukset

Lippukuntamme, Lounais-Suomen Partiopiiri ja Suomen Partiolaiset järjestävät kursseja ja koulutuksia, joissa opetetaan erilaisia hyödyllisiä taitoja ja tietoja. Suosittuja partiopiirimme järjestämiä kursseja ovat ryhmänohjaajakoulutus (ROK), ensiavun peruskurssi (EA1), leikkikurssi. Lisätietoja koulutustarjonnasta saat lippukuntamme koulutusvastaavalta.