Mikä ihmeen meripartio?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan meripartio on partiotoimintaa, jota toteutetaan vesillä. Tyypillisimmin meripartiotoiminta tapahtuu lippukunnan omilla aluksilla, mutta käytännön toiminnan taustalla on myös aina teorian harjoittelua.

Purjehduskausi painottuu kesään ja lämpimään aikaan. Purjehduksen ja merenkulun taitoja harjoitellaan ilta- ja viikonloppupurjehduksilla sekä lippukunnan kesäleirillä.

MeRen toimintaa

Turvallista merenkulkua harjoitellaan ympäri vuoden sekä koloilloissa että itse purjehduksilla.

Merenkulun koulutus alkaa yleensä teorian harjoittelulla. Talviaikaan koloilloissa harjoitellaan esimerkiksi merikortin lukemista ja navigointia, purjehduksen suunnittelua sekä purjehtiessa tarvittavia solmuja. Lisäksi opetellaan myös tapoja, joilla vesistöjä voidaan suojella. Purjehduksen taitoja kartutetaan hiljalleen mitä vanhemmaksi tullaan, mutta meripartiotoimintaan mahtuu mukaan myöhemminkin vaikka aiempaa purjehdustaitoa ei olisikaan. Merenkulun taitoja opetellaan yhdessä.

Talvella opittuja asioita päästään testaamaan toden teolla purjehduskauden alkaessa. Lippukunnan koulutusaluksena on Bavaria 410 Lagoon purjevene, S/Y Otavatar. Lisäksi purjehdimme aktiivisesti myös scout- ja optimistijollilla.